הסודות של השף יוחנן: בשר בתבשיל אפונה מפוצלת

    יוסי ברויער No Comments on הסודות של השף יוחנן: בשר בתבשיל אפונה מפוצלת
    14:54
    16.05.24
    מיכל ירושלמי No Comments on נורית בת רות סירקיס סופדת לאדמו"ר מביאלא שהחזיר אותה בתשובה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    זמן הכנה: 8 דקות  | מנות: 6 מנות

     

    מצרכים:

     

    • 1 כף שמן זית
    • .51 קילו בשר חמין
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 3 ליטר מים
    • 250 גרם אפונה מושרית
    • 50 גרם גריסים
    • 15 גזרים קטנים
    • 1 כפית מלח
    • 2 עלי דפנה
    • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות

     

    אופן ההכנה

     

    1. בסיר גדול, מחממים שמן זית.
    2. שוטפים את הבשר ומייבשים.
    3. מתבלים במלח ופלפל.
    4. מניחים את הבשר ובצל בתוך הסיר לבישול בחום בינוני 2 עד 3 דקות עד שהבשר מקבל גוון זהוב משני הצדדים.
    5. מוסיפים את שאר החומרים, מכסים ומביאים לרתיחה.
    6. רזה בארוחות לבטל כל הקצף עולה אל פני השטח ואל להשליך.
    7. להפחית את החום לנמוך, לבשל במשך 3 שעות, כשמידי פעם. מצקת לתוך קערות ומגישים.
    8. אם התבשיל היה בקירור בלילה, מחממים את התבשיל לאט ומוסיפים נוזלים.

     

    טיפ נהדר לבישול או טיגון בשמן

     

    אם תוך כדי הבישול יש צורך להוסיף שמן למחבת, עדיף להוסיף את השמן מדפנות המחבת, כך כשיגיע השמן למרכז המחבת הוא כבר יהיה חם.



    0 תגובות